تعیین طیف نوترون با استفاده از اسپکترومتر کره برنر

  • صفحه اول
  • تعیین طیف نوترون با استفاده از اسپکترومتر کره برنر
image

تعیین طیف نوترون با استفاده از اسپکترومتر کره برنر

مقدمه

این روش ابتدا در سال 1960 توسط برمبولت، یوینگ و تام وان بونن [2] دانشگاه برلین  ازائه و با استفاده از آشکارسازهای نوترون حرارتی که در کره های تعدیل کننده با اندازه های مختلف قرار گرفته اند، استفاده می شود. مقایسه نوترون های شناسایی شده توسط هر کره می تواند به تعیین دقیق انرژی نوترون کمک کند. این سیستم آشکارساز با استفاده از روش چند کاناله برای تعیین طیف نوترونی گروه کوچکی استفاده میشود. سیستم آشکارساز اصلی قادر به اندازه گیری نوترونهای  تا بیش از  20 مگاالکترون ولت بود.  در حال حاضر این  آشکارسازها انرژی بالاتر از 20  مگاالکترون ولت تا  انرژی تا 1 گیگاالکترون ولت  توسعه یافته است. [3]

تصویر لایه های مختلف کره برنر

 

سیستم کره بوننر یکی از روش های اندازه گیری توزیع انرژی نوترون است که اغلب در طیف سنجی و دوزیمتری نوترون کاربرد دارد. این سیستم شامل یک آشکارساز نوترون حرارتی است که در مرکز چندین کره پلی اتیلن قرار دارد و هنوز هم به دلیل پاسخ ایزوتروپیک سیستم که   خود از تقارن کروی تعدیل کننده ها و محدوده قابل اندازه گیری وسیعی از انرژی برای استفاده عموم  قایل استفاده است اما  لازم است این سیستم را با استفاده از منابع نوترون استاندارد کالیبراسیون کنید.

 پژوهشی با هدف تعيين فاكتور كاليبراسيون طيف سنج بلور و طيف سنج انرژي دو منبع استاندارد 241Am-Be و 252Cf در سازمان انرژي اتمي انجام شده است. اندازه گیری کالیبراسیون و آزمایش توسط دو منبع استاندارد انجام شد. بردار واکنش هر آشکارساز با استفاده از کد شبیه سازی MCNPX بر اساس روش مونت کارلو  استخراج شده است. طیف های در حال ظهور این سیستم از طریق روش تکراری با استفاده از کد SPUNIT انجام شده در نرم افزار NSDUAZ6LiI و BUMS انجام شد.

منبع

برای مطالعه بیشتر در باره این مطلب با اصل مقاله روش اندازه گیری طیف نوترون با استفاده از کره بونر مراجعه کنید